Un polițist din Drăgănești-Olt a salvat o lebădă prinsă într-o plasă de pescuit/ FOTO+VIDEO

O lebădă care se prinsese într-o plasă de pescuit a fost salvată, vineri seară, de un polițist din Drăgănești-Olt.

Polițiștii au fost sesizați de către o persoană că pe una dintre străzile orașului Drăgănești-Olt este o lebădă care șchioapătă. La fața locului s-a deplasat un om al legii care a observat că pasărea era prinsă într-o plasă de pescuit.

„În această seară, am fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul că pe un drum din orașul Drăgănești-Olt a fost găsită o lebădă care șchioapăta. Agentul șef Ion Stoian, polițist rutier din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt, s-a deplasat la fața locului și a constatat faptul că lebăda avea în jurul picioarelor înfășurată o plasă monofilament. Polițistul a eliberat lebăda, care a fost redată mediului natural”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii reamintesc că lebedele sunt protejate prin lege, care interzice „uciderea sau capturarea acestora, indiferent de metoda utilizată, perturbarea habitatului lor, deteriorarea sau distrugerea cuiburilor”.

Săvârșirea acestor fapte constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă penală între 30.000 la 60.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here