Incendiu de proporţii la o fabrică din Alba Iulia. Locuitorii au primit mesaje prin sistemul RO-ALERT

Un incendiu devastator a cuprins sâmbătă dimineață fabrica de condimente Solina din Alba Iulia. Martorii spun chiar că au auzit mai multe explozii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a transmis populaţiei un mesaj de averizare prin RO ALERT, prin care atrage atenţia asupra fumului dens degajat de incendiu.

Focul a fost anunțat în jurul orei 06:00, dar flăcările, care au câţiva metri înălţime, nu au fost stinse nici acum. 

Focul a cuprins toată clădirea de două etaje. 70 de pompierii intervin cu 11 autospeciale şi a fost nevoie de ajutor şi din judeţele vecine. ISU Hunedoara, Sibiu şi Cluj au trimis şase maşini de intervenţie. Cu ajutorul echipajelor de poliție, din curtea fabricii au fost evacuate trei TIR-uri, care mai apoi au fost parcate pe marginea șoselei de centură, lângă calea ferată.

Deocamdată nu au fost raportate victime şi nu se ştie de la ce a pornit incendiul.

Fabrica Solina (care a făcut parte din grupul Supremia) este situată în Parcul Industrial de lângă șoseaua de Centură a municipiului Alba Iulia.  Un echipaj rutier a restricționat accesul auto pe Calea Ciugudului, dinspre Șoseaua de Centură.

„Incendiul se manifesta deosebit de violent, cu degajări mari de fum, flăcări, gaze toxice. Se manifesta pe o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi. În interiorul halei de producţie s-au auzit mai multe explozii. În procesul de producţie erau folosite mai multe butelii cu hidrogen, acetilenă, gaz, GPL. Forţele de intervenţie s-au concentrat pentru protecţia unui tanc de azot care era în proximitatea halei, care avea o capacitate de aproximativ 20.000 de litri. Un tanc de motorină, de asemenea”, a declarat pentru Digi24 un 

reprezentant al ISU. 

De asemenea, prefectul de Albam Emilk Hălălai, a declarat că a cerut Agenţiei de Protecţie a Mediului să intervină cu un laborator pentru analize de aer. „Acest laborator este deja la faţa locului, urmează să prelevăm probe. Din primele informaţii pe care le am, viaţa şi sănătatea oamenilor nu este pusă în pericol în ceea ce priveşte oraşul Alba-Iulia”, a spus prefectul.

Solina România, fosta fabrică de condimente Supremia, este membră acum a grupului Solina și este cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România, fiind totodată unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței est-europene. Exportă pe patru continente și achiziționează materie primă din 80 de țări. Fabrica are peste 250 de angajați.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here