Membru PNL, despre Liviu Voiculescu: „Cel mai slab și mai vulnerabil președinte pe care l-a avut PNL Olt”

Un atac virulent la adresa președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, a fost lansat, într-o declarație făcută site-ului OLT-ALERT, de fostul vicepreședinte al organizației Cătălin Nedelcu, care îl acuză pe liderul liberal că „minte cu nerușinare” pe marginea revocării sale din funcție, una cu încălcarea statutului, susține Nedelcu. Acesta mai spune despre Voiculescu că „este cel mai slab și mai vulnerabil președinte pe care l-a avut PNL Olt”.

Cătălin Nedelcu a declarat că este uimit de afirmația lui Liviu Voiculescu, care susține că revocarea din funcție a lui Nedelcu s-a produs cu respectarea normelor interne ale partidului și că, prin declarațiile publice, acesta din urmă ar încerca să destabilizeze organizația.

„Vă asigur că nu încerc și nu doresc destabilizarea PNL Olt, așa cum susține Liviu Voiculescu. Acest individ care ocupă, în prezent, funcția de președinte al PNL Olt minte cu nerușinare, neaducând nici un argument prin care să-și susțină declarația privind respectarea Statutului și a Regulamentului”, a spus fostul vicepreședinte.

Acesta mai spune despre Voiculescu faptul că este un președinte slab și vulnerabil, amintind și de problemele penale pe care liderul PNL Olt le are, fiind judecat, în apel, de instanță

„Din punctul meu de vedere, Liviu Voiculescu este cel mai slab și mai vulnerabil președinte pe care l-a avut PNL Olt din anul 1990 până azi. Consider că PNL Olt nu poate fi condus de un președinte care a avut sau încă mai are probleme de natura penală, iar din acest motiv nu poate fi continuatorul președinților PNL Olt”, a mai declarat Cătălin Nedelcu.

Cătălin Nedelcu a pierdut funcția de vicepreședinte al PNL Olt în 25 octombrie 2018. El susține însă că revocarea sa din funcție s-a făcut cu încălcarea mai multor articole ale Regulamentului privind organizarea, desfășurarea și conducerea organizațiilor locale și județene, dar și ale statutului PNL.

Din punctul meu de vedere, atât Voiculescu, cel care a semnat, dar și Ana Maria Ciaușu, cea care a redactat decizia nr. 25 din 18.10.2018, cu privire la revocarea mea, au încălcat Regulamentul privind organizarea și conducerea activității organizatiilor locale și județene, Statutul PNL, dar și cele mai elementare norme de drept civil. Când se iau decizii sau hotărâri cu privire la persoane, votul este obligatoriu secret. În ședința BPJ (Biroul Politic Județean – n.r.) al PNL Olt din 18.10.2018 votul a fost prin ridicare de mână, încălcându-se art. 121 din Statutul PNL.

Totodată, conform articolului 34, lit. d din Regulament, președintele propune motivat revocarea membrilor BPJ. Conform articolului 26, lit. v, BPJ ia act de propunerea președintelui privind revocarea, pe care o transmite organului de conducere competent. Conform articolului 12, lit d, organul de conducere competent care revocă, prin vot secret, membrii BPJ, este Comitetul de Coordonare Județean (CCJ).”, afirmă Cătălin Nedelcu, acesta cerând public demisia celor doi lideri liberali.

În ciuda dovezilor pe care Nedelcu le aduce în sprijinul afirmațiilor sale, Liviu Voiculescu spune că cel ce ocupa funcția de vicepreședinte a fost revocat cu respectarea statutului și a regulamentului PNL, neaducând argumente explicite în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here