Putin, pregătit să ATACE România din cauza bazei NATO de la Deveselu, Olt. Iată DOVADA

Vladimir Putin este convins că scutul baza de la Deveselu este una ofensivă și a elaborat sistemele Kinjal, “special pentru a lovi România”.

„Noi avem aceste sisteme Kinjal, aceleași rachete Iskander, dar atașate la avioanele interceptoare MIG-31. Acest sistem a fost elaborat și instalat special pentru a lovi România, pentru că altfel nu au nicio utilitate. Statul Major rusesc spunea încă din anul 2000 că ceea ce se instalează în România nu are nicio legătură cu sistemele antirachetă PRO, că ar fi vorba despre arme de atac pentru a-l omorî pe Putin. Ei spuneau că această bază este construită special pentru a-l omorî pe Putin când acesta se află la baza lui din Soci, că acesta este motivul pentru care sistemul a fost instalat în România”, a declarat analistul militar rus Pavel Felgenhauer pentru Europa Liberă.

Din punct de vedere militar, obiectiv, argumentul arată “destul de ireal, pentru că nu are prea mult sens”, spune Felgenhauer. La fel ca și argumentul că acolo pot fi instalate rachete Tomahawk, adaugă acesta.

“Rachete nucleare Tomahawk nu mai există, deloc. La începutul anilor 2000 existau, dar acum nu; toate au fost „tăiate” de administrația Obama, pentru că Obama era un adept principial al dezarmării nucleare complete.

Dar faptul că asta nu are nicio legătură cu realitatea nu influențează în niciun fel afirmațiile diplomaților militari ruși. Și ei nu doar că susțin aceste teze, dar l-au convins și pe Putin de faptul că această bază este una ofensivă și că „noi trebuie să putem să o distrugem înainte ca de acolo să decoleze vreo rachetă”. Și pentru că rachetele Iskander din Crimeea ar putea să ajungă până acolo, dar ar putea și să nu ajungă, au fost creat acest sistem de rachete Iskander zburătoare.

Cu baza poloneză e mai simplu, pentru că aceasta poate fi ușor lovită din regiunea Kaliningrad”, conchide analistul militar rus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here