Elevi de la mai multe unități de învățământ din Olt, bolnavi de gripă

Boala care a făcut peste 80 de morți în România, trei decese fiind înregistrate în Olt, a pătruns și în mai multe unități de învățământ din acest județ.

Noi cazuri de gripă în Olt, alți 23 de pacienți fiind internați, săptămâna trecută, la spital. Este vorba de 21 de oameni pentru care gripa a fost cofirmată la Spitalul Județean de Urgență Slatina și de două persoane la care boala a fost confirmată la spitalul din Caracal. În total, 110 oameni au contractat virusul gripal, dintre care 29 sunt copii și adolescenți. Iar șase dintre copiii bolnavi frecventează colectivități în sistemul de învățământ.

Astfel, printre bolnavi se numără un elev de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, un copil de la Grădinița cu program prelungit nr. 7 Slatina, un elev de la Școala Piatra Olt, un altul de la Școala Mărgineni/Scornicești, încă unul de la Școala Găneasa și un elev care frecventează Școala Verguleasa.

Datele au fost transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt, în cadrul celei mai recente statistici legată de bolile sezonului rece.

În total, nu mai puțin de 110 oameni au contactat iarna aceasta virusul gripal, 81 de adulți cu vârste cuprinse între 22 și 87 de ani și 29 de copii și adolescenți, cu vârste între 0 și 18 ani, potrivit unui comunicat de presă al DSP Olt. Vorbim de 73 de cazuri de gripă de tip A, subtip H1 și de 37 de cazuri de gripă porcină (tip A subtip H3).

62 de cazuri provind din mediul urban (Slatina – 47, Caracal – 3, Balș – 2, Piatra Olt – 5 și Drăgănești – 4, Potcoava – 1), iar 48 din mediul rural (zona Slatina – 28, zona Scornicești – 4, zona Caracal – 4 zona Corabia – 3, zona Drăgănești – 7 și zona Balș – 2).

Din total, 104 cazuri au fost confirmate la spitalul din Slatina și șase la spitalul din Caracal. Nici una dintre persoanele bolnave nu erau vaccinate antigripal.

Reamintim că un bărbat de 54 de ani, din Coteana, și două femei, una de 65 de ani, din Balș, și cealaltă de 41 de ani, din Vișina Nouă, au decedat din cauza gripei. Nici una dintre victime nu era vaccinată împotriva bolii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here