Firma Florianei Jucan pare abonată la contracte cu statul: Cum a vândut unui minister un album despre Centenar, după ce anul 2018 s-a încheiat

Sursa foto: b1.ro

Firma Florianei Jucan, jurnalista care conduce revista Q Magazine, a încheiat în ultima lună și jumătate trei contracte cu statul, în valoare de nu mai puțin de 200.000 de lei. Este vorba despre contracte atribuite direct, fără licitație publică, referitoare la achiziția unor volume despre Centenar sau organizarea unor evenimente publice, informează G4 Media

Un prim contract a fost primit de S.C. Babilon Press SRL de la Ministerul Turismului, pe 20 decembrie 2018 și viza achiziționarea a 190 de exemplare din volumul Români de Centenar. Pentru fiecare carte a fost cerut prețul de 450 de lei, valoarea totală a contractului fiind de 85.500 de lei.

O lună mai târziu, pe 20 ianuarie 2019, firma Florianei Jucan a încheiat un nou contract, de data aceasta cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Este vorba despre cumpărarea a 20 de exemplare ale aceluiași album pentru un preț de 470 de lei fiecare. Valoarea contractului este de 9.400 de lei.

Aceste contracte au fost obținute de S.C. Babilon Press SRL după alte două care au fost atribuite anul trecut tot de instituții ale statului. Astfel, în octombrie 2018, Consiliul Județean Vrancea plătea firmei 112.500 lei plus TVA pentru 250 de exemplare ale albumului „Români de Centenar”. Asta după ce în luna mai, și Ministerul Fondurilor Europene achiziționa cărți în valoare de 45.000 de lei.

Potrivit sursei citate, firma Florianei Jucan a închieat și un contract privind servicii de consultanță în publicitate cu Complexul Muzeal Județean Neamț, aceeași instituție care, în luna septembrie, acordase aceleiași companii un contract în valoare de 112.000 de lei pentru realizarea brandului turistic al Judeţului Neamţ.

În acest context, amintim, că în noiembrie 2018, în Revista Q Magazine a publicat o adevărată odă închinată premierului Viorica Dăncilă. Sub titlul ”Adevăruri nespuse despre Viorica Dăncilă. Şi trist, şi sincer”, o anume Nora Noapte nota că:

– Viorica Dăncilă nu este nici proastă, nici incultă, nici provincială, nici gafeură” ea este „pur și simplu un actor onest, distribuit ca substitut într-un rol pe care titularul este în imposibilitatea de a-l juca
– În acest univers aberant a picat Viorica Dăncilă. Un om de desăvârșit bun simț, neconflictual, opusul isteriei și al limbajului suburban. Un om normal într-o lume anormală
– De multe ori poeții își recită mizerabil poeziile. Una este să scrii și alta să declami. Tocmai sensibilitatea, care umple de har scrisul în intimitate, lipsește de har lectura în public.
– Este exact ce s-a întâmplat cu doamna Dăncilă, neinspirat obligată de cutumele politicii dâmbovițene de vodevil, pentru care ea nu are nicio vină, să citească texte scrise într-o limbă care îi era străină.
– O muiere venită din țara mârlanilor a vorbit cu forța unui popor mândru de sine și a galvanizat în câteva minute sentimentele naționale ale tuturor românilor; cu excepția cozilor de topor sau a celor mândri doar de a fi slugă. Simplu, calm, liniștit.
– Când ea este premierul-modestie, iar nu premierul-narcisism, premierul-om de rând, iar nu premierul-erou, premierul-echilibru, iar nu premierul-isterie, premierul-feminitate, iar nu premierul-mârlănie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here