Percheziții în Olt, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 1,3 milioane lei

În această dimineață, poliţiştii din Mureş efectuează 68 de percheziții în Bucureşti şi în 14 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Descinderi au loc și în județul Olt.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui.

În Olt, perchezițiile se desfășoară la Slatina.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 –2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei.

Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

La acțiunea participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie aferente judeţelor unde au loc percheziții, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Activitățile beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here