Schimbări privind concediile profesorilor şi directorilor. Sindicate: ”Este o bătaie de joc”

Sursa foto: b1.ro

Un ordin al Ministerului Educaţiei pus în dezbatere publică miercuri prevede că toţi profesorii, directorii şcolilor şi inspectorii din România vor trebui să-şi planifice concediile din timp şi să le efectueze în timpul vacanţelor şcolare. 

Consiliul de administraţie va fi cel care va verifica dacă concediile tuturor angajaţilor, de la profesori până la directori se fvor face în perioada vacanţelor.

Mai mult decât atât, pentru a avea parte de concediul e odihnă, angajaţii unităţilor de învăţământ trebuie să facă o programare, colective sau individuale, care va fi stabilită de angajator cu consultarea sindicatului.

Pe de altă parte, sindicaliştii spun că acest ordin reduce zilele de odihnă ale directorilor de şcoală numiţi prin concurs. Astfel, ei nu vor mai avea concediu de 62 de zile aşa cum prevedea legea educaţiei, ci numai 25 de zile conform Codului Muncii.

“Directorii sunt asimilaţi ca profesori, ei fac parte din unitatea de învăţământ, intră pe Legea Educaţiei. Ceea ce face acum Ministerul Educaţiei este o bătaie de joc la adresa directorilor, care sunt puşi să-şi ia 25 de zile de concediu de odihnă, şi nu 62 de zile cât aveau până acum. Cu alte cuvinte, directorii nu mai sunt consideraţi cadre didactice. Este o dovadă de dispreţ la adresa directorilor care au susţinut concurs pentru post”, a declarat Marius Nistor pentru HotNew.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here