Siminica Mirea, informare publică despre PNDR 2014 – 2020

Senator Siminica Mirea

Senatorul de Olt Siminica Mirea prezintă, pe pagina ei de socializare, câteva elemente de interes public din cadrul programului „Dezvoltarea mediului rural cu fonduri europene nerambursabile” acordate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

În plan financiar, suma alocată de către PNDR pentru desfășurarea activităților de finanțare este de 9,44 miliarde de euro, iar dintre cele 54.495 de proiecte depuse, 30.462 au fost selectate, arată parlamentarul de Olt.

În prezent, peste 13.000 de tineri sunt sprijiniți prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020, contractând sume importante pentru proiecte privind dezvoltarea fermelor mici, dezvoltarea exploatațiilor agricole sau dezvoltarea investițiilor în mediul rural. Realizările sunt ușor de cuantificat și observat întrucât sute de mii de hectare se află în curs de modernizare și reabilitare pentru irigații, peste 3000 de km de drumuri comunale sunt în proces de modernizare, s-au construit mii de km de rețea de canalizare în mediul rural și peste 4 milioane de locuitori beneficiază de infrastructura rurală reabilitată.

„Îmi doresc ca proiectul să își continue ritmul alert de implementare. AFIR își propune să sprijine beneficiarii și să demareze campanii de sprijin și informare cu privire la depunerea proiectelor. Informațiile suplimentare se găsesc atât pe site-ul AFIR, cât și pe portalul pentru fonduri europene”, a mai scris, pe pagina ei de socializare, Siminica Mirea.

Mai multe despre acest program, AICI și AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here