Cod galben de ninsori și vânt, în următoarele ore. Zonele în care vremea se strică

Sursa foto: digi24.ro

Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod portocaliu de ninsori şi vânt, valabile în zone montane din Oltenia, Banat şi Transilvania, în următoarele ore.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 15:00, în judeţele Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Caraş-Severin, la altitudini de peste 1.800 de metri, se va semnala ninsoare moderată, însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 80 – 100 km/h, chiar şi de 100 – 120 km/h, fenomen care determină scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

De asemenea, până la ora 16:00, va fi Cod galben de vreme rea în judeţul Mureş (zona joasă), unde ninsoarea va fi însoţită de vânt, cu viteze care vor depăşi temporar la rafala 55 km/h. În plus, vizibilitatea va fi redusă la mai puţin de 100 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Meteorolog: Un ciclon va pătrunde în țara noastră. Va ninge și în Capitală

Vremea se schimbă de luni seară în toată ţara. Vor fi ploi, ninsori şi temperaturile vor scădea considerabil. Meteorologii au emis chiar un cod galben de ninsori și viscol pentru tot spațiul montan. Dar va ninge şi în zonele care nu sunt sub cod, inclusiv în Bucureşti.

Meteorologul ANM Mihai Timu a declarat, la Digi24, căo masă de aer polar va pătrunde în țara noastră, începând de marți. Urmează lapoviță și ninsori în mare parte din țară, inclusiv în Capitală.

Încă două zile de frig, apoi temperaturile cresc

Temperaturile tipice de februarie vor reveni în aproape toată ţara, dar ploile şi ninsorile vor fi foarte puţine. Vremea va continua să se răcească, iar maximele se vor mai ajunge la 8-9 grade Celsius în Banat şi în Oltenia.

Norii vor domina cerul în majoritatea zonelor, dar ploi şi lapoviţă pot apărea în sud-vestul ţării, îndeosebi noaptea. În regiunile sudice, estice şi la munte, vântul va fi alert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here