O firmă din afara județului va angaja până la 1.000 de oameni în Olt

Firma care va construi tronsonul din judeţul Olt al Drumului Expres va avea nevoie de foarte mulţi muncitori, o estimare inițială indicând peste 500 de locuri de muncă nou-create, însă reprezentanții companiei afirmă că se poate ajunge și la 1.000 de oameni pentru ca lucrarea să fie finalizată la timp, potrivit Eveniment de Olt.

Este vorba de Spedition UMB SRL, care, în asociere cu SA&PE Construct SRL, Tehnostrade SRL și Consitrans SRL va construi tronsonul II al drumului de mare viteză, care va tranzita județul Olt pe aproape 40 de kilometri, de la limita județelor Dolj cu Olt până Valea Mare. Tronsonul va avea 10 poduri, inclusiv peste râul Olt, cinci pasaje, două centuri ocolitoare, la Balș și Slatina, și va costa 217 milioane euro, fără TVA.

„Este o lucrare frumoasă, care va fi gata la timp. Încă nu am stabilit cu exactitate numărul lucrătorilor care vor fi mobilizaţi, dar avem un estimat de 500-600 de persoane, cu posibilitatea de a ajunge chiar şi la 1.000 de oameni”, a spus Ionuţ Nedelcu, directorul general al UMB Spedition, citat de Evenimentul de Olt.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), anul acesta drumul va intra în faza de proiectare. După ce proiectul va fi avizat, va începe execuția acestuia. De asemenea, CNAIR a declanșat deja procedura de expropriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here