Slătineanul accidentat pe o pârtie de schi în Bulgaria a ieșit din comă. El este încă ventilat mecanic

Slătineanul de 42 de ani care a suferit un traumatism cranio-cerebral sever după ce un schior l-a lovit accidental pe o pârtie din Bulgaria a ieșit din comă, a anunțat, miercuri, medicul neurolog Renică Diaconescu, apropiat al familiei pacientului.

Decocamdată, bărbatul rămâne intubat la Spitalul Sfânta Anna din capitala Bulgariei. Singura veste bună este că a ieșit din starea comatoasă. Între timp, autoritățile medicale din România așteaptă semnul medicilor bulgari pentru a transfera pacientul la o clinică de specialitate din România.

Slătineanul a plecat la schi în Bulgaria cu familia și prietenii. Destinația: pârtia Bansko, acolo unde a fost lovit de un schior, suferind un traumatism cranio-cerebral sever. El a fost transportat la Spitalul Sfânta Anna din Sofia în comă.

Rugat de familia bărbatului să se implice în acest caz, șeful Secției Neurologie din cadrul Spitalului Județean de urgență Slatina, dr. Renică Diaconescu, a luat legătura șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, care l-a asigurat că va pune la dispoziția pacientului un elicopter medical pentru transferul în România, atunci când acest lucru va fi posibil.

De asemenea, medicul Renică Diaconescu a vorbit și cu ministrul Sănătăţii despre acest caz, dar și cu șeful Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, profesorul Dafin Mureşan de la Cluj, care a trimis un transport cu anumite medicamente necesare în Bulgaria, pentru același pacient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here