PNL, victorie în Parlament: Alocațiile copiilor, majorate. Gigel Știrbu: „Ne-am mobilizat exemplar și am învins”

Plenul comun al Parlamentului a aprobat, joi după-amiază, amendamentul PNL la proiectul de buget pe 2019 care prevede majorarea alocaţiilor copiilor. „Ne-am mobilizat exemplar și am dovedit că o politică adevărată, pusă în slujba cetățeanului, învinge, chiar și din postura de opoziție”, a declarat deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu.

Potrivit proiectului aprobat, alocaţiile copiilor până la vârsta de doi ani vor creşte de la 200 lei la 300 lei. Pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, alocaţiile se majorează de la 84 lei la 150 lei.

Contactat telefonic, deputatul de Olt Gigel Știrbu și-a manifestat bucuria pentru o asemenea victorie.

„Ne-am mobilizat exemplar și am dovedit că o politică adevărată, pusă în slujba cetățeanului, învinge, chiar și din postura partidului de opoziție. Suntem extrem de bucuroși că copiii României vor beneficia de o alocație majorată, că, în final, după lupte intense date în Parlament în aceste zile, am reușit să impunem un asemenea amendament extrem de important la proiectul de buget pentru acest an”, a declarat Gigel Știrbu.

Amendamentul propus de PNL a trecut cu 123 de voturi pentru, împotrivă votând 119 parlamentari. De precizat că au fost și șase voturi favorabile din partea Puterii (trei de la PSD și alte trei de la ALDE), dar și 18 de la UDMR. De asemenea, un vot a venit și din grupul parlamentar al minorităților.

Victoria liberalilor a fost posibilă și în contextul în care circa 100 de parlamentari ai Puterii lipseau din sală în momentul votului.

Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei, iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare; mai exact, de la 1 martie 2019.

Un proiect de lege tot al liberalilor și tot referitor la majorarea alocațiilor de stat a fost respins, săptămâna trecută, în Senat, de majoritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here