VIDEO/ Percheziții la Slatina și Brebeni, zeci de pachete cu etnobotanice ridicate. Trei persoane, REȚINUTE

Sursa foto: b1.ro

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Olt, au efectuat, miercuri, sub coordonarea procurorilor DIICOT, două percheziții domiciliare în municipiul Slatina și în comuna Brebeni, la persoane bănuite de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.  

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 18 pachete din hârtie și o pungă din plastic transparent ce conține material vegetal uscat de culoare verde, o țigareta confecționata artizanal  și o punga din plastic de culoare roz ce conține material vegetal umed de culoare verde, precum și suma de 2.520 de lei, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Olt.

Toată cantitate de substanță vegetală a fost ridicată de către polițiști și trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul Poliției Române.

Cu această ocazie au fost puse în executare trei mandate de aducere. În urma audierilor, trei bărbați au fost reținuți.

„În urma administrării probatoriului, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de trei bărbați cu vârstele cuprinse între 23 și 30 de ani toți din municipiul Slatina, aceștia fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive fapte prev. şi pedepsite  de art. 367 CP si art. 16 alin. 1 din L194/2011”, se mai arată în comunicatul Poliției.

În cursul zilei de astăzi, cei trei bărbați vor fi prezentați Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt, a polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Slatina și a polițiștilor din cadrul Serviciului de Operațiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here