Siminica Mirea DEMASCĂ demagogia Opoziției pe tema majorării alocațiilor

Senator Siminica Mirea

Deși în dezbaterile pe proiectul de lege privind bugetul României pe 2019 au declarat, zgomotos, de la tribuna Parlamentului, că doresc majorarea alocațiilor de stat pentru copii, reprezentanții PNL (care au reușit să și treacă un amendament în acest sens) și cei ai și USL nu au votat, vineri, bugetul. Împotrivă au votat și parlamentarii PMP. În acest context, senatorul PSD de Olt Siminica Mirea arată că acțiunile și declarațiile parlamentarilor Opoziției din aceste zile țin doar de demagogie.

Senatorul social-democrat mai dezvăluie că soluția pentru majorarea alocațiilor propusă de liberali este imposibil de aplicat, astfel că PSD a trebuit să găsească o altă sursă de finanțare, de data aceasta legală și posibilă.

„Deși au clamat că doresc majorarea alocațiilor pentru copii, PNL și USR nu au votat Legea bugetului de stat si nici Legea bugetului asigurărilor sociale. Mai mult decât atât, «specialiștii» din PNL nu știu că este imposibilă finanțarea din excedentul asigurărilor sociale a unei prevederi din bugetul de stat. Pentru că noi, PSD, suntem responsabili, am modificat sursa de finanțare și am identificat pașii care trebuie urmați pentru ca această majorare să fie efectivă: publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial și modificarea, de către Guvern, prin Ordonanță de Urgență, a Legii 61/1993, pentru a stabili noile drepturi ale persoanelor”, a declarat Siminica Mirea.

Deși au spus că datorită lor copiii vor primi alocații mai mari, parlamentarii partidelor de Opoziție, PNL, USR și PMP, au votat împotriva bugetului propus pentru 2019. Cu toate acestea, bugetul a fost adoptat, vineri, în plenul reunit al parlamentului, cu 275 de voturi „pentru”, 122 de voturi „împotrivă” și două abțineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here