PSD caută înlocuitori pentru Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Pe cine ar putea propune la Dezvoltare şi Transporturi

Sursa foto: romaniatv.net

Vicepreşedintele PSD Doina Pană a declarat, duminică, referitor la noile propuneri pentru conducerea ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării, că PSD este “un partid cu o bază de resursă umană uriaşă” şi nu va fi o problemă găsirea altor doi candidaţi. Pană spune că cei doi trebuie să aibă o experienţă “deosebită”, având în vedere că România deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să gestioneze toate marile dosare. 

Doina Pană a fost întrebată, duminică, la Antena 3, despre noile propuneri ale PSD pentru cele două ministere care nu au titulari de trei luni.

“Noi suntem dezamăgiţi că doi oameni foarte bine pregăiţi au fost refuzaţi fără să existe nicio justificare legală din partea preşedintelui. Toate motivele pe care le-a invocat preşedintele raportat la doamna Olguţa Vasilescu erau de apanajul premierului. Dumnealui se ocupă doar de legalitate”, a spus Pană.

Potrivit acesteia, cei doi candidaţi care vor fi propuşi trebuie să aibă o experienţă “deosebită”, având în vedere că România deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să gestioneze toate marile dosare.

Întrebată dacă Felix Stroe ar fi o alegere bună pentru Ministerul Transportului, Pană a spus: “Felix Stroe poate fi o alegere foarte bună. În interiorul CEX, după ce vom întoarce pe toate părţile toate propunerile, vom hotărî. Am lucrat cu domnul Stroe, ar fi, din punctul meu de vedere, o alegere potrivită, dar, din fericire, suntem un partid cu o bază de resursă umană uriaşă şi nu va fi o problemă în CEX să tranşăm cei doi candidaţi”.

Şeful PSD Constanţa, Felix Stroe, este una dintre variantele luate în calcul la Ministerul Tranporturilor, după ce Mircea Drăghici, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Liviu Dragnea în interiorul PSD, a anunţat sâmbătă că îşi retrage candidatura, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Pentru Ministerul Dezvoltării, surse politice citate de ph-online.ro o indicar pe Laura Moagher, deputat PSD Prahova. Laura Moagher este membru PSD Prahova si ocupa, in prezent, functia de deputat in Parlamentul Romaniei, ales in legislatura 2016. Ea mai face parte din Comitetul Executiv Național al OFSD, fiind numită în funcție datorită experienței și profesionalismului dovedite în plan politic.

De profesie jurist, Laura Moagher are 36 de ani și este mamă a trei copii. A absolvit cursurile Facultății de Drept, obținând un master în “SECURITATE COMUNITARĂ ȘI TERORISM”.

Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, propuşi de către PSD pentru a prelua conducerea celor două ministere, au fost refuzaţi în repetate rânduri de către preşedintele Klaus Iohannis şi ulterior au anunţat că-şi retrag candidaturile.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here