Daniel Barbu a demisionat de la șefia Autorității Electorale Permanente și vrea să candideze la europarlamentare pe listele ALDE

Daniel Barbu a demisionat de la șefia Autorității Electorale Permanente (AEP) și intenționează să candideze pe listele ALDE la europarlamentare. El a luat această decizie la o zi după ce partidul Pro România i-a solicitat demisia pentru că, participând la şcoala politică de iarnă a tineretului ALDE, a încălcat principiul imparţialităţii de care ar fi trebuit să dea dovadă în această funcție. 

”Știm cu toţii că domnul Barbu a fost membru ALDE, nu ştim dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exerciţiul de conducere a AEP. Lucrurile se agravează însă atunci când chiar domnia sa urmează să candideze şi organizează alegerile în acelaşi timp! Solicităm public demisia de urgenţă a preşedintelui AEP pentru a garanta un proces electoral fără suspiciuni!”, declarase vicepreşedintele partidului Pro România, Răzvan Mitu.

Pentru G4Media, Daniel Barbu a precizat că demisia lui va fi efectivă din 28 februarie: ”Vineri mi-am înaintat demisia de la AEP, urmând să mai rămân în funcție încă două săptămâni. Demisia devine efectivă pe 28 februarie”.

El a spus că a decis să plece de la conducerea AEP indiferent dacă va fi în cele din urmă candidat pe un loc eligibil sau nu, considerând că este ”singura atitudine etică posibilă”. Totuși, el speră la un loc cât mai bun pe listă la europarlamentare.

AEP va supraveghea corectitudinea procesului electoral la alegerile europarlamentare din 26 mai. Conducerea va fi asigurată interimar de vicepreşedintele Vajda Zsombor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here