Anunţ important pentru elevi: se schimbă radical structura anului școlar/ Dispare o vacanţă

Anunţ important pentru toţi elevii din România. Vacanţa intertrimestrială, din luna februarie, dispare. O spune chiar ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu.

În viitorul an şcolar, vacanţa de iarnă va dura între 21 decembrie 2019 şi 12 ianuarie 2020. Mai jos, puteţi consulta scele mai importante modificări anunţate de Ecaterina Andronescu.

În perioada 26 octombrie-3 noiembrie 2019, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă.

Vacanţa de iarnă va dura între 21 decembrie 2019 şi 12 ianuarie 2020 şi va avea o durată de 3 săptămâni, fiind şi vacanţă intersemestrială, evitându-se astfel, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, fragmentarea accentuată a anului şcolar.

Până acum, elevii au beneficiat şi de vacanţă intersemestrială, în perioada 2 – 10 februarie.

Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni de cursuri, dispuse în perioada 13 ianuarie 2020 – 12 iunie 2020. Vacanţa de primăvară va fi în perioada 4 aprilie 2020 – 21 aprilie 2020, apoi elevii revin la cursuri pe 22 aprilie până pe 12 iunie 2020.

Pentru clasele de finalizare a învăţământului liceal, anul şcolar va avea 33 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 29 mai 2020.

Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar va avea 34 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 5 iunie 2020.

Andronescu anunţă că elevii clasei a VII-a vor susţine simularea Evaluării Naţionale

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi că elevii claselor a VII – a vor susţine Simularea Evaluării Naţionale, în perioada 11 – 13 martie 2019, adică peste mai puţin de o lună.

Potrivit ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, introducerea simulării Evaluării Naţionale are ca argument principal rezultatele slabe de la Evaluarea Naţională.

Astfel, în perioada 11 -13 martie, adică peste mai puţin de o lună, şi elevii claselor a VII -a vor susţine simularea Evaluării Naţionale.

Sursa: romaniatv.net

1 COMENTARIU

  1. Nespalata asta care este toata ziua pe drumuru in turbarea dupa bani nu are timp nici de dus. Da cu parfum la greu pe ea si gata, crede ca s a dus imputenia. Atat stie, atat poate. Taie vacantele elevilor, da voie profesorilor la meditatii la greu in particular, le da voie sa vanda manuale auxiliare pe bani grei fara sa se gandeasca ca unii parinti efectiv nu au bani. Atat poate, atat o duce creierul ala stafidit de vreme. Chiar asa, nu se gasea un tanar capabil care sa ocupe functia asta? L a mancat luni de zile pe Dragnea pe la toate posturile de televiziune si tot ei i a dat ciolanul. A fost de atatea ori pe functia asta si si a dovedit incapacitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here