DNA anchetează cum a cheltuit PSD subvențiile primite de la stat

Sursa foto: b1.ro

DNA cere Autorităţii Electorale Permanente documentele privind modul în care PSD a cheltuit banii primiţi de la stat în anii 2017 şi 2018.

Procurorii anticorupţie susţin în solicitarea înaintată AEP că informaţiile respective ar putea constitui mijloace de probă în dosarul privind modul în care PSD a cheltuit subvenţia.

Potrivit unor surse citate de G4Media, procurorii anticorupție verifică dacă PSD a direcționat banii din subvenții către instituții de presă.

Astfel, DNA a solicitat AEP să trimită documentele care să arate „modul de stabilire și repartizare a subvențiilor acordate în cursul anului 2017 Partidul Social Democrat; virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat; rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvențiilor la nivelul anilor 2017 și 2018”.

Trezorierul partidului este Mircea Draghici, cel care, de altfel, candidează pentru funcţia de preşedinte al AEP.

Newsweek: Caracatița „jurnaliștilor” și „analiștilor” plătiți de PSD

Potrivit sursei citate, dosarul ar fi pornit de la articolele publicate de Newsweek România despre modul în care Mircea Drăghici ar fi direcționat sume de bani de la partid către o firmă de media controlată de soția sa (Georgiana Drăghici) în județul Argeș. Trezorierul PSD a respins atunci acuzațiile și a cerut publicației să șteargă articolul de pe site.

Aceeași publicație a scris în octombrie anul trecut despre sumele pe care le-ar fi încasat mai mulți ziariști, analiști și sociologi de la PSD din banii încasați de partid la stat drept subvenție.

Printre cei menționați sunt Doru Bușcu, Vasile Dîncu, Bogdan Chirieac, Marius Pieleanu, Mirel Palada, Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu de la Luju.ro, Liviu Alexa ori Marius Ghilezan.

Cine este Mircea Drăghici

Mircea Drăghici este cercetat penal într-un dosar deschis de Parchetul General, cu privire la modul în care au fost cheltuiți banii primiți de PSD cu titlul de subvenție de la stat. Existența dosarului a fost confirmată de Ministerul Public pentru Newsweek România.

Dosarul a fost deschis după ce jurnaliștii Newsweek România au dezvăluit că Mircea Drăghici și soția sa au beneficiat de banii primiți de PSD de la stat.

Numai din subvenția de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până la finalul anului trecut.

Buget record pentru partide în 2019

Buget record pentru finanțarea partidelor parlamentare în 2019. Peste 400 de milioane de lei din bani publici vor ajunge anul acesta în trezoreriile de partid, la care se adaugă şi sumele alocate campaniilor electorale. Este o creştere de aproape 28 de ori, față de 2016.

Partidele din Opoziţie spun că s-a ajuns la sume exorbitante, iar principalul beneficiar este PSD. Social-democraţii susţin că legea a fost votată în Parlament şi că toate partidele au nevoie de aceşti bani. Doar că acum puterea a mers până la limită cu alocările.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here