FOTO/ Polițiștii și-au mai adus aminte de valutiștii din centrul Slatinei: Amenzi de 10.000 lei și valută confiscată

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au prins, miercuri, doi valutiști dintre cei care își fac veacul în zona Vacanța, în timp ce schimbau bani unor clienți. Oamenii legii le-au aplicat amenzi și le-au confiscat banii găsiți asupra lor, euro și lei.

Este vorba de doi bărbați, de 65 și 53 de ani, ambii din municipiul Slatina, în timp ce efectuau operațiuni de schimb valutar în alte condiții decât cele legale.

„Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au aplicat  două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Totodată, ca măsura complementară, polițiștii au confiscat 1.000 de Euro și 2.100 de lei, sume ce ar fi fost folosite la activitatea ilicită.

Oamenii legi spun că astfel de acțiuni vor continua în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite, deși valutiștii nu au mai fost deranjați din vara anului trecut, când, prinși la „lucru”, unii dintre ei au fost amendați, iar banii găsiți asupra lor au fost, ca și acum, confiscați. De atunci, oamenii și-au văzut de afacerile lor, practicând schimbul valutar de stradă în văzul tuturor.

Imagini cu banii confiscați de polițiști:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here