Alertă meteo: ULTIMA ZVÂCNIRE a iernii! Cele mai afectate judeţe de viscol şi ninsori

Vineri, 22 februarie, vremea va fi în general închisă, se va răci şi va deveni vântoasă în cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala precipitaţii ziua pe arii extinse, iar seara şi noaptea în restrângere către regiunile sudice şi sud-vestice, anunţă INM potrivit Antena3.

Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane şi în jumătatea de nord a Moldovei, mixte în Transilvania, în timp ce în Banat, Crişana şi Maramureş vor predomina ploile. În restul teritoriului vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, după orele prânzului în sudul Moldovei, spre seară în Dobrogea şi Muntenia, iar noaptea şi în Oltenia.

În masivele sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 l/mp, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va prezenta local intensificări, cu rafale în medie de 50-60 km/h şi izolat peste 60…65 km/h în regiunile vestice şi sud-estice, iar la munte, în special pe creste, va fi tare, cu viteze peste 90-100 km/h viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii. Local se va forma gheţuş.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 9 grade. Noaptea va fi ger în nord, nord-vest şi centru şi izolat în rest, iar minimele termice se vor încadra între -15 şi -3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -20 de grade.

Presiunea atmosferică va creşte accentuat în a doua parte a intervalului.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here