Tudose, după Congresul UDMR: Fiecare e liber să cânte sub duș, acasă, ce vrea el, dar aici nu mai e despre asta. E despre România noastră!

Comentariu acid al fostului premier Mihai Tudose, după Congresul UDMR de sâmbătă. Liderul Pro România a susținut că etnicii maghiari sunt liberi să facă ce vor în casele lor, dar în afara locuințelor e România, așa că trebuie să respecte legile României, și valorile ei, și simbolurile ei.

Tudose nu a ignorat nici declarația lui Kelemen Hunor, potrivit căreia UDMR-iștii au fost mereu pragmatici în politică și s-au aliat cu cine au putut, nu neapărat cu cine au dorit. Fostul social-democrat a scris că dacă tot au fost pragmatici UDMR-iștii, ar trebui să fie și românii și să meargă în număr cât mai mare la vot.

”Și a fost Congresul UDMR…. Și au stabilit că le trebuie imn și că imnul Ungariei e bun. Și că nici cu drapelul nu prea e bine. Și că drapelul Ungariei ar fi satisfăcător. Până aici nimic nou, și în fond, fiecare e liber să cânte sub duș, acasă, ce vrea el. Și să aibă pe pereții dormitorului ce culori vrea. DAR în afara locuinței, ȚARA aceasta unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România!! Imnul este al României. Drapelul este al României. Atât. Pentru restul ,,ideilor“ privind Drapelul și Imnul avem legi care trebuie respectate. Și aplicate. 

Dar au lansat la același Congres și un nou concept, acela de ,,transilvanism pragmatic”, cu o Transilvanie din ce în ce mai ,,liberă”… Aici nu mai e despre ce cântă la duș … Este despre România! Despre România noastră…

Fiindcă au vorbit de pragmatism… Valoarea de întrebuințare a UDMR este dată de ponderea în parlament. Aceasta este mare dacă românii nu vin la vot.
Hai să-i ,,ascultăm” și să fim pragmatici! Să fim Pro România și să ieșim la vot!”,
 a scris Mihai Tudose, pe Facebook.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here