Marian Vasile (PNL Olt) deplânge soarta firmelor care au contracte cu primăriile. Ce interese ascund declarațiile sale

Prim-vicepreședintele PNL Olt Marian Vasile s-a arătat, vineri, îngrijorat de lipsa bugetului de stat la această oră, deplângând soarta companiilor de construcții care au în derulare contracte cu primăriile și care nu își pot încasa tranșele de bani. Declarația liderului liberal vine într-un context în care firma pe care el însuși o controlează prin tatăl său, SC Danstub SRL, are, și ea, un asemenea contract în derulare cu o primărie.

Marian Vasile și-a manifestat îngrijorarea legată de buget în cadrul unei conferințe de presă la care a participat alături de președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, primar al comunei Cungrea, și de prim-vicepreședintele Daniel Tudor, viceprimar al orașului Șcornicești. Cu toții au criticat faptul că, la ora aceasta, coaliția la guvernare nu are în vigoare bugetul de stat pe 2019. În plus, Marian Vasile a deplâns soarta administrațiilor publice locale, dar și pe cea a companiilor de construcții care au în derulare contracte de lucrări cu primăriile și care nu își pot încasa tranșele de bani prevăzute în documente.

„Undeva la 15 noiembrie ar fi trebuit să se depună toate documentele necesare pentru întocmirea bugetului. Este o întârziere de aproximativ trei luni de zile și asta nu este bine pentru administrațiile publice locale și nu numai. Toată lumea discută numai despre administrațiile publice locale, dar aici este un lanț întreg; dacă se rupe o za are de pierdut toată lumea.

Este greu de funcționat și pentru constructori, pentru toți cei care au o relație cu administrațiile publice locale, pentru că nefăcându-se bugetul, ne se poate duce la cap tot ceea ce ține de buget, nu se poate face nici o plată de administrațiile publice locale către constructori și către cei ce care sunt parteneri, să zic așa.

Sper din tot sufletul să se treacă cât mai rapid, cât mai repede de această etapă și lucrurile să se rezolve.

Sunt convins că sunt ceva probleme de modul în care s-a întocmit bugetul, dar din punctul meu de vedere, și o spun cu toată responsabilitatea, niște minți luminate ar trebui să se așeze la masă, că aici nu vorbim doar despre un circ politic, ci pur și simplu trebuie să găsească soluții de ambele părți pentru ca lucrurile să funcționeze și să nu aibă nimeni de suferit. Discut cu prietenii mei care lucrează pe partea de construcții și îmi spun că pur și simplu le este foarte greu. Nimeni nu se aștepta la asta, să nu se poată debloca fie o factură de lucrări sau o factură din primării”, a declarat Marian Vasile.

Declarația liderului liberal vine într-un context în care firma pe care el însuși o controlează prin tatăl său, SC Danstub SRL, are, și ea, un asemenea contract în derulare cu o primărie. Este vorba de un contract în valoare de peste 6,5 milioane de lei pe care compania familiei Vasile, în asociere cu SC Scadt SA, firmă controlată de fostul senator Ion Toma, l-a semnat cu Primăria Grădinari pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și înființarea unui sistem de canalizare menajeră într-un sat al comunei, Satu Nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here