Se întorc ploile şi ninsorile, apoi vremea de încălzeşte, temperaturile urcând până la 17 grade

În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în est, sud-est şi centru, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mixte în Moldova, Dobrogea şi Transilvania şi mai ales ploi şi lapoviţã în Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade. Şi în Capitală cerul va fi mai mult noros în cursul zilei, când trecãtor vor fi posibile precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade.

La noapte, în estul, centrul şi nordul ţãrii cerul va fi mai mult noros, iar în rest variabil. Local se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare în Transilvania şi Maramureş, mixte în Moldova şi mai ales ploi şi lapoviţã în Dobrogea şi Muntenia. Izolat vor fi condiţii de polei. La munte va ninge în general slab, iar mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vântul va prezenta intensificãri, cu viteze de peste 80…90 km/h în zona de creastã, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada şi diminuând vizibilitatea. În celelalte regiuni vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri în est şi local în sud-vest şi centru. Temperaturile minime se vor încadra între -5 şi 3 grade.

BUCURESTI: Cerul va avea înnorãri, iar în a doua parte a nopţii vor fi posibile precipitaţii slabe sub formã de ploaie şi lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI: În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în est, sud-est şi centru, unde mai ales ziua, pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mixte în Moldova, Dobrogea şi Transilvania şi mai ales ploi şi lapoviţã în Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali unde va mai depãşi la rafalã 70…80 km/h, spulberând zãpada, iar la cote mai reduse, local în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între -7 şi 0 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei pânã spre -10 grade.

BUCURESTI: Cerul va fi mai mult noros în cursul zilei, când trecãtor vor fi posibile precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea se va încãlzi, astfel în cea mai mare parte a ţãrii se vor înregistra valori termice peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului în nord, centru şi nord-est, dar numai izolat vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi în zonele joase de relief şi mixte la munte. Vântul va prezenta intensificãri în zona montanã, cu viteze mai mari pe creste unde la rafalã se vor depãşi temporar 80…90 km/h spulberând zãpada, dar la cote mai reduse şi în rest, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade.

BUCURESTI:
Vremea se va încãlzi, devenind caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 1 grad.

PROGNOZA METEO VINERI: În sud-vestul şi sudul ţãrii vremea va fi caldã pentru începutul lunii martie, iar în rest valorile termice vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã. Cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii slabe, în cursul zilei mai ales ploi şi lapoviţã, pe arii restrânse în jumãtatea de nord a teritoriului, iar seara şi noaptea, local mixte, cu o probabilitate mai ridicatã în centru şi sud-est. La munte, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri îndeosebi în prima parte a intervalului, în zona de munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi la cote mai reduse şi în regiunile centrale, sudice şi estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade, mai ridicate în Câmpia Românã, izolat pânã la 16…17 grade, iar cele minime, se vor situa -5 şi 5 grade.

BUCURESTI: Vremea va fi caldã pentru începutul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului, când probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ: Vremea se va rãci, astfel încât valorile termice se vor apropia de cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile sudice, unde mai ales ziua, local vor fi precipitaţii mixte, dar şi în zona montanã, unde pe arii restrânse vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri la munte, îndeosebi pe creste, dar şi în regiunile estice, sud-estice şi vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade, iar cele minime, în general, între -10 şi 0 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA, LUNI si MARTI – Valorile termice vor fi în creştere. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în a doua parte a intervalului, mai ales în vest, nord, centru şi la munte.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here