Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, RESPINSĂ de Guvern

Sursa foto: digi24.ro

Guvernul nu este de acord ca pensia să nu mai poată fi cumulată salariul, în instituțiile de stat.

Reprezentanții Executivului spun că măsura ar putea să producă blocaje în administrație și respinge o lege depusă în acest sens în Parlament.

Potrivit art. 47 din Constituția României, republicată, pensia este un drept fundamental, garantat în întregime și se datorează pentru munca prestată în trecut. Salariul constituie retribuția angajatului pentru munca prezentă, datorată de angajator, deci și de autoritățile și instituțiile publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, precum și de regiile autonome, societățile naționale, companiile naționale și societățile comerciale la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială.

Instituirea unor măsuri care ar interzice cumulul pensiei cu salariul se poate realiza numai în urma unei analize atente, întrucât poate fi dificil de înlocuit, într-o instituție de stat, o persoană cu o temeinică pregătire de specialitate și experiență acumulată în domeniul în care și-a desfășurat activitatea. Lipsa personalului cu experiență poate produce blocaje și dezechilibre la nivelul bunei funcționări a instituțiilor statului”, este opinia Executivului, arată stiripesurse.ro

Proiectul de lege aparține PNL-istului Cristian Buican. Liberalul a înregistrat la Senat, la sfârșitul anului trecut, un proiect de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul în instituțiile publice.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here