Maria Grapini, despre votul în cazul lui Kovesi: `Nu este un vot foarte câștigător`

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, miercuri, că votul din Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), în urma căruia Laura Codruța Kovesi a fost declarată câștigătoare ”nu este un vot foarte câștigător”. 

„Nu este un vot foarte câștigător, pentru că patru voturi diferență față de 22 în Consiliu, pentru că au fost ne amintim că a fost 50 la 29, este o diferență suficient de mare. Știm bine în negocierea cu Consiliul puterea cea mai mare o are Consiliul”, a declarat Maria Grapini, la Antena 3, potrivit Știripesurse.ro.

Laura Codruţa Kovesi a obţinut primul loc şi la votul din Comisia LIBE, ceea ce  o face candidatul Parlamentului European pentru postul de procuror-șef european. Urmează votul ţărilor membre în cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Laura Codruţa Kovesi a fost votată cu 26 voturi, în timp ce candidatul francez a primit 22 voturi, iar cel german un vot.

Marţi seară, Laura Codruţa Kovesi a fost audiată de comisiile reunite CONT și LIBE, ce țin de Parlamentul European. Ulterior, a fost votată pentru funcţia de procuror-șef european de către Comisia de control bugetar (CONT) cu 12 voturi. În timp ce procurorul francez Bohnert a primit 11, iar candidatul germanul a primit un singur vot.

La audierea de marți, fosta șefă a DNA a precizat că pentru ea nu au nicio relevanță relațiile de acum din România dintre ministrul Justiției și sistemul juridic.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here