PNL Scornicești instigă populația împotriva primarului, care este membru PNL

PNL Scornicești cere sprijinul populației împotriva primarului Ion Prioteasa, și el tot membru PNL, pentru respingerea, în consiliul local, a unui proiect de hotărâre privind stabilirea prețului pe care cetățenii vor trebui să îl plătească operatorului de salubritate pentru ridicarea gunoiului menajer.

Este vorba de majorarea taxei de salubritate, în contextul implementării proiectului de management al deșeurilor pentru care Consiliul Județean Olt a cheltuit peste 30 de milioane de euro din fonduri europene.

Noile tarife pe care consiliile locale ale orașelor trebuie să le stabilească sunt de 11,75 lei/lună/persoană, pentru utilizatorii casnici, și de 350,21 lei/tonă, pentru utilizatorii non-casnici. Taxa este formată din preţurile percepute pentru colectare, transport şi depozitare.

Ei bine, politicienii liberali din Scornicești se împotrivesc acestor majorări și cheamă populația să se împotrivească și ea în ședința consiliului local de azi, cânt proiectul de hotărâre cu pricina va fi supus dezbaterii și adoptării și când aleșii liberali vor propune un amendament pentru ca taxa să rămână la valoarea actuală, 3,69 lei/persoană/lună. Oamenii sunt astfel instigați împotriva primarului, inițiatorul proiectului, și a consilierilor PSD.

Pentru că vorbim de politică, lucrurile nu sunt chiar curate. Strategia PNL Scornicești ascunde de fapt lupta politică pe care actualul viceprimar liberal Daniel Tudor (foto stânga) o duce împotriva colegului său de partid, primarul Ion Prioteasa, în contextul în care viceprimarul va candida, anul viitor, la funcția de primar al orașului.

Strategia nu este lipsită de manipulare și pe o altă direcție. Erijându-se în apărătoare a intereselor populației, PNL Scornicești minte oamenii că banii din taxa de salubritate ajung la „clica PSD pentru a-și mări veniturile”. Or, banii merg la operatorii de salubritate care au câștigat licitația pentru aceste colectarea, transportul și depozitarea gunoiului, respectiv Rosal Grup București (colectare și transport) și Salubris SA (depozitare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here