Povestea semnului crucii de pe Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina, care nu mai este!

După ce Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina a fost ridicată, un „tovarăș” de nădejde al PCR a observat că la intrarea secundară în instituție parte din construcție este o cruce. 

A anunțat imediat autoritățile locale și „crucea” a fost ciuntită, în locul ei rămânând un stâlp de susținere în formă de T. Asta fusese și înainte, un simplu stâlp de susținere prevăzut în proiectul construcției. Povestea „crucii” este readusă în actualitate, cu precizările de rigoare, de istoricul Aurelia grosu, pe pagina ei de socializare.

„Tevatura «crucii» de pe Casa de Cultură a Sindicatelor.

Un stâlp de susținere cu rolul de a spori rezistenta unui volum (intrarea secundară în Casa de Cultură) rezultat din proiectare, a fost interpretat ca o reprezentare a semnului crucii. S au găsit «organe vigilente» care au reclamat «crucea» și, în timp record, brațul de sus al pilonului a fost demolat, rămânând în formă de T.
Dr. Mircea Serbu, care a fotografiat cu mari riscuri case înainte sau în cursul demolării, a înregistrat și «crucea» (probabil că este o fotografie unicat). Mulțumim!”, a scris, pe pagina ei de Facebook, Aurelia Grosu.

Casa de Cultură a Sindicatelor, înainte de a-i fi ciuntită „crucea”

Casa de Cultură a Sindicatelor, după ce a rămas fără „cruce”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here