Summitul dintre Donald Trump şi Kim Jong-un s-a încheiat brusc. Cei doi lideri nu au ajuns la niciun acord

Summit-ul dintre Trump şi Kim s-a încheiat joi mai devreme decât era prevăzut. Prânzul dintre cei doi lideri a fost anulat, iar conferinţa de presă a preşedintelui american a fost mutată cu două ore mai devreme. Casa Albă a anunțat că nu s-a ajuns la niciun acord.

ACTUALIZARE. Bursa din Coreea de Sud s-a prăbușit, în urma acestui anunț.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat că după încheierea discuţiilor bilaterale cu liderul coreean Kim Jong-un, Donald Trump se va întoarce la Marriott, fiind anulat astfel prânzul de lucru dintre cei doi lideri, scrie The Guardian. Conferinţa de presă a preşedintelui american a fost reprogramată cu două ore mai devreme.

Trump şi Kim urmau să participe la o ceremonie comună de semnare a unui acord, însă acest lucru pare puţin probabil în acest moment.

Ulterior, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat într-un comunicat că nu s-a ajuns la niciun acord la summit-ul de la Hanoi dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un.

„Donald Trump şi Kim Jong-un au avut întâlniri foarte bune şi constructive. Cei doi au discutat despre diferite căi de a ajunge la dezarmarea nucleară şi despre concepte economice”, se arată în comunicat. „Nu s-a ajuns la niciun acord în acest moment, însă cele două părţi doresc să se întâlnească în viitor”, mai spune comunicatul.

Potrivit BBC, este posibil ca cei doi lideri să nu se fi înțeles în legătură cu baza nucleară de la Yongbyon. Coreea de Nord condiționează închiderea bazei de ridicarea parțială a sancțiunilor americane, iar Donald Trump pare să nu fi fost de acord.

În orice caz, sunt așteptate răspunsuri la declarația de presă a președintelui american.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here