Tudorel Toader va prezenta proiectul de modificare a OUG 7 privind legile justiţiei. Despre ce MODIFICĂRI este vorba

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar urma să prezinte vineri premierului proiectul de modificare a OUG 7 privind legile justiţiei, relatează News.ro.

Ulterior, proiectul va fi trimis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Conform ministrului, proiectul este conform propunerilor rezultate în urma întâlniri avute cu reprezentanţii magistraţilor.

„Mâine (vineri – n.r.), voi prezenta doamnei prim-ministru proiectul de OUG pe care îl voi trimite la Consiliul Superior al Magistraturii pentru consultare şi pentru a emite avizul consultativ. Apoi problemele de oportunitate a legiferării se discută la nivelul alianţei de guvernare”, a declarat Tudorel Toader joi seară, într-o emisiunea televizată la Antena 3.

Potrivit ministrului justiţiei, proiectul ar fi fost redactatat în conformitate cu lucrurile discutate de Viorica Dăncilă cu preşedinta CSM, cu Asociaţia Magistraţilor din România, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Procurorilor din România, Inspecţia Judiciară şi Secţia specială de anchetare a magistraţilor.

„La ce se referă modificările? La cele convenite de doamna premier: abrogarea articolului 54, articol care în principal prevede acum faptul că judecătorii, alături de procurori, pot deveni procurori de rang înalt şi că avizul nu îl mai dă Secţia pentru procurori, ci plenul CSM. 

Se abrogă deci articolul 54, se revine la prevederea anterioară, că doar procurorii pot deveni procurori de rang înalt, că avizul îl va da în continuare Secţia de procurori a CSM. În al doilea rând, se rezolvă diferenţele salariale pentru IT-iştii din domeniul judiciar”, a explicat ministrul.

Tudorel Toader s-a declarat convins că modificările propuse vor fi adoptate de Guvern săptămâna viitoare, dând asigurări că imediat după aceasta va declanşa procedura de selecţie pentru posturile vacante.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here