Decizie în cazul învățătorului care a corectat greșit cuvântul „patinoar”. Dascălul va fi sancționat

Învățătorul din Iași care a corectat greșit lucrarea unui copil a fost găsit vinovat în urma evaluării efectuate de Consiliul de Administrație al școlii la care predă acesta.

Cazul învățătorului a ajuns în atenția publică după ce tatăl copilului a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine cu caietul elevului. Pe foaie, învățătorul notase tema cu calificativul „suficient”, înlocuind cuvântul „patinoar” cu „patinuar” și corectând cu roșu o despărțire în silabe corect făcută de copil.

În urma scandalului iscat, Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi a analizat cazul învăţătorului Spiridon Andrieş. Membrii consiliului au stabilit că dascălul ieşean a greşit atunci când a corectat lucrarea elevului.

Investigaţia nu a relevat că învăţătorul ar fi „corectat” greşit din neştiinţă, ci doar că ar fi aplicat corectura de la un alt exerciţiu, fără a fi atent la tema pe care o realizase, de fapt, copilul, anunță Adevărul.ro.

Sancțiunea primită de învățător este o observație scrisă.

„Comisia a considerat că domnul învăţator putea să facă o alegere mai fericită a temei, care să nu ducă la confuzii. În al doilea rând trebuia să dea mai multă atenţie corectării lucrărilor, dar şi să aibă o comunicare mai bună cu familia”, a precizat o sursă apropiată Consiliului de Administraţie al colegiului ieşean pentru Adevărul.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here