Resturi de porci mistreți, descoperite în Olt, la Potcoava. Ce spune DSVSA

Resturi de la mai mulți mistreți au fost depistate la marginea unui sat din cadrul orașului Potcoava. În urma unei sesizări telefonice, reprezentații DSVSA și ai autorităților publice locale s-au deplasat la fața locului, dar nu au putut fi prelevate probe pentru analize de laborator.

O persoană a sesizat autoritățile, sâmbătă, privind descoperirea unor resturi de porci mistreţi la groapa de gunoi aflată la marginea satului Valea Merilor.

O echipă constituită din medicul veterinar din Potcoava şi reprezentanţi din partea primăriei, Poliţiei şi Fondului de Vânătoare 11 Potcoava s-a deplasat imediat la faţa locului, fiind descoperite mai multe resturi provenite de la cinci mistreţi, respectiv piei, căpăţâni, porţiuni inferioară ale membrelor etc.

„Nu au putut fi prelevate probe pentru a fi trimise la laborator, deoarece din resturile găsite nu se pot efectua determinări în direcţia pestei porcine africane”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Resturile descoperite au fost îngropate, conform procedurilor.

DSVSA Olt monitorizează în permanenţă situaţia epidemiologică a judeţului sub raportul pestei porcine africane, iar în cazul fondurilor cinegetice, responsabilii acestora comunică periodic rezultatele patrulelor.

Până în prezent, după focarele constatate anul trecute înn sudul județului, nu au mai fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here