Doi foști primari din Olt, judecați pentru abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie

Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Olt a respins, marți, cererile și excepțiile invocate de doi foști primari ai comunei Cungrea, Ion Murguleț și Dorel Alexe, în dosarul în care aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupție, dispunând, practic, începerea procesului.

Inculpați în dosar mai sunt Dinu Marian, administratorul firmei de construcții Diamant Grup SRL, Gabriel Năstasie și Ioana Popescu, diriginți de șantier în cazul lucrărilor pe marginea cărora au fost săvârșite infracțiunile, cu toții acuzați de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

„Respinge cererile şi excepţiile invocate în prezenta cauză de inculpaţi, prin apărătorii aleşi, ca neîntemeiate. În baza art. 346 alin. 2 din Codul de procedură penală, constată competenţa de soluţionare a prezentei cauze de către Judecătoria Slatina, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 85/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt privind pe inculpaţii: – MURGULEŢ ION, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, în formă continuată (şase acte materiale), prev. de art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 N.C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 N.C.pen. şi art. 5 N.C.pen. – ALEXE DOREL, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, în formă continuată( şapte acte materiale) prev. de art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 N.C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 N.C.pen. – DINU MARIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, în formă continuată (treisprezece acte materiale), prev. de art. 48 alin. 1 N.C.pen. rap. la art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 N.C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 N.C.pen. – NĂSTASIE GABRIEL, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, în formă continuată (nouă acte materiale), prev. de art. 48 alin. 1 N.C.pen. rap. la art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 N.C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 N.C.pen. – POPESCU IOANA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, în formă continuată( două acte materiale), prev. de art. 48 alin. 1 N.C.pen. rap. la art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 N.C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 N.C.pen. şi art. 5 N.C.pen. a legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Murguleţ Ion, Alexe Dorel,, Dinu Marian, Năstasie Gabriel şi Popescu Ioana”, se arată în decizia instanței.

Ion Murguleț și Dorel Alexe sunt acuzați că au acceptat la plată facturi care nu erau însoţite de documente justificative de aceeaşi valoare cu facturile, semnând centralizatoare ale situaţiilor de plată şi chiar unele situaţii de lucrări fără ca acestea să reflecte realitatea din teren, existând lucrări neexecutate, executate parţial ori în cantităţi mai mici decât cele reflectate în documentele semnate. Infracțiunile au fost săvârșite în cadrul proiectului „Alimentare cu apă în comunei Cungrea”, lucrările fiind începute în timpul mandatului lui Murguleț și continuate în mandatului lui Dorel Alexe.

Cei doi foști primari mai sunt judecați într-un alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei Slatina pentru abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale. De data aceasta este vorba de lucrări pentru realizarea unor parcuri.

Ion Murguleț a primit deja, în 2016, o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare din partea Curții de Apel Craiova. Acuzațiile aduse fostului edil în această cauză au fost tot de abuz în serviciu, ele fiind legate de un proiect de amenajare și modernizare a fântânilor stradale din Cungrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here