Gigel Știrbu, sesizare la CNA după ce Ghiță i-a amenințat cu bătaia, în direct, pe protestatarii din Piața Victoriei

Amenințarea în direct, la România TV, cu bătaia, a lui Sebastian Ghiță la adresa protestatarilor #rezist ajunge la Consiliul Național al Audiovizualului, după ce președintele Comisie de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a sesizat acest organism.

În sesizare, deputatul de Olt Gigel Știrbu solicită CNA să ia măsurile care se impun împotriva „furnizorului de servicii media audiovizuale”.

„Prin prezenta, referitor la declarațiile făcute de dl. Sebastian Ghiță la postul România TV și anume că «dacă le mai prindem pe străzi pe bandele #rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției, s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la Partidul România Unită, care să le dea niște șuturi în fund și să îi trimitem acasă. Dacă poliția nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi. Că asta nu-i democrație», vă rog să vă sesizați și să luați măsurile în vigoare care se impun, pentru nerespectarea alineatului (3) al articolului 3 al Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare: (3) Răspunderea pentru conținutul serviciilor de programe difuzate, inclusiv al comunicărilor comerciale audiovizuale, revine, în condițiile legii, furnizorului de servicii media audiovizuale”, se arată în sesizarea făcută de Gigel Știrbu.

În total, aproximativ 500 de reclamaţii au fost primite de Consiliul Naţional al Audiovizualului după ce Sebastian Ghiţă a ameninţat protestatarii din Piața Victoriei.

Dorina Rusu, membru CNA, a declarat pentru News.ro că s-a autosesizat în acest caz, fiind încălcat Articolul 40 (3) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care prevede că moderatorii, prezentatorii şi realizatorii au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă:

„Exact asta a fost – instigare la violenţă. Au venit ieri (marţi, n.r.) sute de reclamaţii, iar astăzi mi-a fost transmis că sunt între 450 şi 500. Colegii nu au apucat să le numere”.

Rusu a precizat că în cel mult două săptămâni va fi discutat acest subiect în şedinţa CNA. „Nu ştiu dacă va fi discutat săptămâna viitoare, dar acum nu mai suntem rămaşi în urmă, aşa că cel târziu în două săptămâni va fi abordat. Măsura va depinde de vot, de ce vor spune majoritatea colegilor”, a mai explicat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here