Gigel Știrbu, despre „comportamentul golănesc” al unor social-democrați: Ce caută astfel de oameni în Parlament?

Președintele Comisie de cultură, arte, mijloace de informare în masă, din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, se arată scandalizat de limbajul suburban pe care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, l-a folosit, ieri, în comisiile reunite de buget din Parlament, împotriva senatorului PNL Florin Cîțu, pe care l-a făcut „urât” și „prost” în fața camerelor de luat vederi. 

Gigel Știrbu face, într-un comunicat de presă, un sumar cu astfel de manifestări ale mai multor parlamentari social-democrați, dintre care nu lipsesc Florin Iordache sau Nicolae Bacalbașa.

„Cel mai recent exemplu de comportament golănesc este cel al ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care l-a jignit ieri, la dezbaterea bugetului pe 2019 în Comisiile de buget-finanţe, pe senatorul liberal Florin Cîţu, strigându-i: „Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost Ai auzit? Cîţule, după ce că eşti urât, eşti şi prost!”, i-a strigat Teodorovici. Acest comportament reprezintă o recidivă pentru că anul trecut, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a intrat într-un schimb de replici cu internauţii pe Facebook, schimb care degenerat în înjurături şi jigniri aruncate de ambele părţi. Fără legătură cu postarea ministrului Teodorovici, care ura „La mulţi ani!” Americii de 4 iulie, câţiva internauţi au început să-l întrebe când îşi plăteşte datoriile către stat sau când recuperează prejudiciile stabilite de instanţe în procesele de corupţie.De la primele răspunsuri ale ministrului, de genul „nu am datorii la stat”, „nu îmi dictează nimeni ce să fac”, „sunt integru”, dialogul cu internauţii a degenerat într-un schimb de jigniri de ambele părţi. Ministrul a răspuns la jignirile primite cu remarci personale („nu ai niciun dram de minte”, „trepăduş”, „Cred că ai tăi te-au făcut la nevoie şi sigur le-a părut rău”)”, se arată în comunicatului liberalului Știrbu.

Președintele Comisie de cultură nu uită gestul obscen pe care Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, l-a făcut anul trecut de la tribuna Parlamentului la adresa Opoziției, dar nici manifestările îndoielnice ale altor parlamentari social-democrați.

„Nu putem uita de vicepreşedintele Camerei deputaţilor Florin Iordache care a făcut gesturi obscene parlamentarilor din opoziție , în timpul dezbaterilor din plen. Iordache a evitat să-şi comenteze reacţia, spunând doar că ….”vi s-a părut. E un punct de vedere”.

Un alt exemplu a fost de Ziua Națională a României, când sărbătoream centenarul Marii Uniri, despre declarațiile nepotrivite ale deputatului PSD, Adrian Solomon, care a spus în discursul său în fața cetățenilor bârlădeni, că România l-a făcut pe Regele Ferdinand „întregitor” și că își dorește ca ”peste încă o sută de ani să dea Domnul ca poporul român să fie condus de un etnic român, și nu german, ca acum”. În replică, publicul, pe care îl felicit, l-a sancționat, huiduind-ul din toți rărunchii. Practic, Adrian Solomon, în discursul său de Centenar i-a jignit atât pe președintele Klaus Iohannis, ci și pe regele Ferdinand.

Să nu uităm nici de deputatul PSD Bacalbașa care a făcut și el risipă de gesturi şi cuvinte obscene, în Parlament: „Dă cu ‘labele’, vezi că faci fractură”; „Nu v-a stricat rozeta la Vaslui!„, „Violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!„, la adresa unui parlamentar din opoziție.

Deputatul Claudiu Manda înjură ca la ușa cortului pe facebook pe un cetățean și după ce că politețea îi lipsește cu desăvârșire, liderul PSD faultează  și gramatica, cratimele reprezintând un mister pentru Manda. Deputatul l-a făcut “prost” şi “frustrat” pe un interlocutor şi l-a felicitat că a plecat din țară”, mai declară Gigel Știrbu.

Nu este posibil ca într-o Românie, stat membru al Uniunii Europene, să vii în fața românilor cu astfel de gesturi defăimătoare și înjurături fără noimă, susține parlamentarul liberal, care afirmă că „în orice țară civilizată, astfel de comportamente golănești ar fi taxate, si ar fi trebuit ca acești parlamentari să nu mai aibă ce căuta în spațiul public”.

„Românii își doresc doar atât: România să fie condusă de oameni integri si capabili.

Mă întreb uneori ce caută astfel de oameni in Parlament? Cum de au fost puși pe  listele electorale ale PSD și au și ieșit parlamentari? Cu siguranță, dacă ar fi “cernute” mai cu grijă listele de candidați, am fi scutiti de astfel de astfel de comportamente golănești care nu își au locul nici în Parlament, nici în spațiul virtual”, concluzionează Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here