Viorica Dăncilă, despre drumul expres Craiova-Pitești: Tronsoanele 1 şi 2 au intrat în linie dreaptă

Premierul Viorica Dăncilă, aflată, luni dimineață, la Craiova, a precizat că săptămâna trecută au început lucrările la primii kilometri de autostradă din Moldova, iar în privinţa drumului expres Craiova – Piteşti, Dăncilă a spus că acesta este deja în fază avansată, potrivit Mediafax.

Premierul României a reliefat că tronsoanele 1 și 2 ale drumului expres, care se întind pe distanța Craiova – Valea Mare, cuprinzând centură de ocolire la Balș și Slatina, vor costa peste două miliarde de lei și că au intrat în linie dreaptă.

„Va avea o lungime de peste 121 km, are o valoare totală estimată de aproape 5 miliarde de lei, inclusiv TVA, iar pentru o realizare cât mai eficientă, obiectivul a fost împărţit în 4 tronsoane. Contractele pentru proiectarea şi execuţia celor 4 tronsoane au fost scose la licitaţie în anul 2017, iar contractele pentru tronsoanele 1 şi 2, au fost semnate deja în decembrie 2018. Practic, anul acesta tronsoanele 1 şi 2, în lungime de 57,55 km şi cu o valoare însumată de peste 2 miliarde de lei cu TVA, au intrat în linie dreaptă, aflându-se în faza de proiectare. Trebuie să precizez că licitaţiile pentru tronsoanele 3 şi 4 au fost anulate în instanţă. În acest moment, documentaţia necesară acestor tronsoane se află în procedura de reactualizare pentru a putea fi lansată din nou la licitaţie anul acesta”, a spus, la Craiova, Dăncilă, citată de Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă se află, luni, la Craiova, pentru a participa la Forumul Auto 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here