Focarul de pestă porcină africană de la Șerbănești: 13 localități au fost puse sub supraveghere

Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt a aprobat, marți, programul de măsuri privind noul focar de pestă porcină africană apărut în comuna Șerbăneșri şi măsurile care se impun în zonele de restricţie. Nu mai puțin de 13 localități au intrat în zona de supraveghere instituită de autorități.

Localitățile care se încadrează în zona de protecție de 3 km sunt comuna Şerbăneşti, cu satele Şerbăneştii de Sus, Strugurelu şi Şerbăneşti şi comuna Crâmpoia, cu cu satul Buta și cu fondurile de vânătoare 31 Bărcănești (efectiv – 3 capete mistreți), FV 30 Crâmpoia (efectiv – 5 capete mistreți), FV 28 Brăneasa – fără efective de mistreți.

Potrivit Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt, localitățile care se încadrează în zona de supraveghere, de 10 km sunt Crâmpoia, Nicolae Titulescu, Ghimpețeni, Ghimpețenii Noi, Bârza, Stobărăști, Tufeni, Floru, Icoana, Bacea, Movileni, Schitu, Greci, FonV 26 Schitu – fără efective de mistreți, FV 29 Ghimpețeni (efectiv – 20 capete mistreți), FV 27 Icoana (efectiv – 7 capete mistreți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here