O fetiță de 1 an și 5 luni din Olt a fost răpusă de gripă. Copila nu a fost tratată în spitalele din județ

O fetiță de doar un an și cinci luni, din Olt, a murit, miercuri, din cauza gripei.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Institutul Cantacuzino a confirmat prezența virusului gripal tip A, subtip (H1) pdm09, având condiții medicale preexistente. Fetița nu era vaccinată anti-gripal.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt susțin că fetița nu a fost tratată în spitalele din Olt, ea fiind internată pe Secția Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență Craiova.

„Copila nu a trecut pe la spitalul din Slatina sau altă unitate medicală de la noi, aceasta prezentându-se în data de 13 martie la Spitalul Nr. 1 Craiova şi era internată pe Secţia de Terapie Intensivă. Avea şi alţi factori de risc, inclusiv diabet, insuficienţă respiratorie acută severă, pneumonie acută, era cu multe probleme de sănătate. Au fost prelevate probe, cazul fiind investigat de specialiştii laboratorului Institutului Cantacuzino Bucureşti, iar în urma rezultatelor s-a confirmat prezenţa virusului gripal AH1. Decesul a survenit în dimineaţa zilei de 20 martie”, a declarat, pentru Eveniment de Olt, purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Este al optulea deces provocat de gripă în Olt în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here