Marius Oprescu: Câștigăm bani în plus prin formula de calcul a bugetului 2019/ VIDEO

Toate localitățile din Olt vor avea alocate, prin bugetul pe 2019, sume de bani mai mari decât în anii trecuți, a declarat, joi, președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu. Inclusiv CJ Olt va câștiga la acest capitol circa 30 de milioane de lei în plus față de anii precendeți prin noua formulă de calcul. 

Marius Oprescu susține că localitățile mari vor rămâne chiar cu bani pentru unele investiții locale.

„Atât Consiliul Județean, cât și unitățile administrativ-teritoriale câștigă foarte mulți bani, și nu vorbim doar de transferul veniturior și al cheltuielilor cu plata indemnizațiilor cu handicap. Localitățile mari vor rămâne cu bani de funcționare, dar și cu bani pentru unele lucrări”, a declarat șeful CJ Olt.

În ceea ce privește Consiliul Județean, acesta câștigă anul acesta aproximativ 30 de milioane de lei mai mult față de formula de calcul din anii trecuți, bani care vor fi folosiți pentru investiții la Spitalul Județean de Urgență Slatina și în infrastructura rutieră.

În altă ordine de idei, localitățile care vor avea probleme de funcționare vor primi bani de la Consiliul Județean.

„Așa cum am făcut de fiecare dată, din banii pe care îi avem la dispoziție la Consiliul Județean vom încerca să echilibrăm localitățile care nu au buget de funcționare. Practic, în următoare ședință a Consiliului Județean, când vom avea gata toate datele și vom ști exact ce bani are sau nu are fiecare primărie, vom încerca să le compensăm cheltuielile, astfel încât toate primăriile să aibă bugete de funcționare”, a precizat Oprescu.

De altfel, probleme generate de întârzierea bugetului de stat pe 2019 nu au existat până acum, pentru că localitățile au funcționat cu 1/12 din cheltuielile pe anul trecut.

„Așa cum am mai spus și cu altă ocație, bugetele localităților nu au fost afectate pentru că, așa cum se știe, 1/12 din cheltuielile pe anul trecut pot fi aplicate și anul acesta și primăriile s-au încadrat, oamenii și-au luat salariile și și-au plătit dările la stat. Este vorba însă de investiții, pentru că nu poți să deschizi o investiție nouă până când nu ai bugetul de funcționare aprobat”, a mai spus președintele CJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here