VIDEO Au crescut salariile medicilor, a crescut și șpaga în spitale. „Că îngrijește 2 sau 100, el și-a luat banul”

Mita va fi înlocuită cu donaţia, în spitale apar angajamente antişpagă, salariile medicilor au crescut. Toate aceste măsuri au fost luate pentru eliminarea şpăgii din spitale. În realitate se întâmplă exact invers. Potrivit mecanismului de integritate de pe site-ul ministerului Sănătăţii, numărul raportărilor în privinţa şpăgii a crescut de când salariile medicilor au fost majorate. 

Mama unui pacient: Am vrut să-i fac nişte investigaţii suplimentare copilului meu. Nu mi-a cerut ea cu gura ei. Am văzut că nu se face nicio mişcare şi intersându-ne pe acolo – aşa e când stau bolnavii, discută unul cu altul – eu nu mă pricepeam aşa bine cât să dau, că dacă n-am avut copii bolnavi, n-am știut. Nu ştiu dacă a fost suma prea mare sau prea mică. I-am dat şi după ce i-am dat am văzut că atunci se mişcă lucrurile.

Este mărturia unei femei care a fost internată cu copilul într-un spital din capitală. Avea nevoie de transplant. După 3 ani de spitalizare, băiatul a murit, la vârsta de 12 ani.

Mama unui pacient: Nu ne-a spus nimic. Și am întrebat-o: doamnă, dar când v-am dat banii, 150 de euro plus 1500 de lei, au fost buni? Vă rog să-mi daţi banii înapoi şi să-mi faceţi şi mie o copie a dosarului ca să am şi eu, atunci mă gândeam să o dau în judecată. Dar tot eu m-am gândit şi am zis că şi aşa medicii din România care iau mită scapă pentru că ei au bani, au putere, şi noi rămânem cu durerea în suflet.

Acesta este un caz întâmplat înainte ca salariile medicilor să crească, adică să aibă un venit de 2-3 mii de euro. Șpagă se dă și se ia și acum.

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Ne-am uitat la reclamațiile pacienților făcute prin mecanismul de integritate de pe site-ul Ministerului Sănătății și am comparat perioada martie-decembrie 2018, perioada în care medicii au salariile majorate și perioada martie-decembrie 2017, cand salariile erau nemajorate. Surpriza este că numărul reclamațiilor de șpagă este mai mare de când medicii au salarii mai mari. Datele arată însă un lucru și mai grav. Întrebați dacă vor să fie sesizate organele de anchetă, mulți pacienți spun că nu. Semn că se complac în această situaţie. În spitalele din România se internează în medie, anual, 4 milioane de pacienţi.

Sursa: romaniatv.net

1 COMENTARIU

  1. Daca nu dai plicul se fac ca ploua. Nu se ocupa nimeni de tine cu adevarat. Te arunca intr un pat si, Dumnezeu cu mila! Trebuie facut ceva cu ei. Mor oamenii pe capete din neglijenta si nepasarea lor. Dati le plicuri cu bani si faceti le flagrant. Oricum sunt enorm de multi. Fiecare castiga in medie 300 de milioane intr un spital. Faceti o socoteala… Este strigator la cer!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here