Olt: 50% dintre elevii de clasa a VII-a și a VIII-a au obținut note peste 5 la simularea Evaluării Naționale

Sursa foto: romaniatv.net

Mai mult de jumătate dintre elevii de clasa a VII-a, cât și dintre cei de clasa a VIII-a, care au susținut simularea la probele scrise ale examenului național, au obținut note mai mari de cinci.

Mai exact, 53,17% dintre elevii olteni de clasa a VII-a au primit note peste cinci, 53,49% dintre elevii de clasa a VIII-a înregistrând, la rândul lor, note de promovare, potrivit unui comunicat de presă remis, luni de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Olt.

Dintre cei 3.242 de elevi de clasa a VII-a care au participat la simulare, 1.518 au luat note sub cinci, iar 1.724 au obținut note mai mari cinci.

Pe de altă parte, dintre cei 3.163 de elevi de clasa a VIII-a prezenţi la simulare, 1.471 au luat note sub cinci, 1.692 obținând note peste cinci. În cazul acestora din urmă, procentul celor care au primit note mai mari de cinci este mai mare decât cel de anul trecut.

Potrivit Ministerului Educației, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here