COD GALBEN emis de ANM, vremea se strică de miercuri. HARTA zonelor vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip „cod galben” pentru zona Moldovei şi zona montană. Vântul în rafale este principalul fenomen semnalat, dar vor fi şi ploi.

Codul Galben este valabil de miercuri, 27 martie, de la ora 06:00 până la ora ora 20:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…75 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, local, la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze de 80…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Notă: Temporar vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse, cu viteze de până la 45…55 km/h. În jumătatea de nord a Moldovei trecător vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare și condiții de polei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

În Bucureşti, Trecător cerul va avea înnorări și vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze de 35…40 km/h. Dimineața temperatura aerului se va situa în jurul valorii de 5 grade, apoi va urca spre o maximă de 13…15 grade.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here