Ambasadoarea Olandei s-a dus peste Tudorel Toader: Ministrul a anunțat-o că dă două OUG pe justiție

Ambasadoarea Olandei la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, s-a dus peste Tudorel Toader, la sediul Ministerului de Justiție, când a aflat că guvernul va adopta ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor Penale.

„Această întâlnire face parte din dialogul regulat pe care îl am cu ministrul Justiției. Știm că există discuții despre una sau mai multe ordonanțe de urgență, am avut cu ministrul o întâlnire reușită, mulțumitoare pe tema acelor ordonanțe, și i-am împărtășit ministrului îngrijorările noastre și aș lăsa subiectul așa. Îngrijorările se referă la o ordonanță despre care am auzit că ar putea fi adoptată poate astăzi sau mâine și care vizează amendamente aduse Codului Penal. Dar asta nu este nimic nou. Noi ne-am mai exprimat îngrijorările și, în trecut, este parte a unui dialog continuu, am avut deja câteva întâlniri și discuții nu numai cu ministrul Justiției” a declarat ambasadorul Olandei la București.

Tudorel Toader i-a spus ambasadoarei că Guvernul va da în prima ședință de guvern OUG de modificare a Codurilor Penale și că acestea sunt în beneficiul României și nu vor afecta sistemul de justiție. Stella Ronner-Grubacic a precizat că discuțiile cu Toader au fost pozitive.

Ministerul Justiției a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanței supreme. Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, condamnaţii care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu 2014 pot depune contestație în anulare și dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here