Candidatură BOMBĂ la Parchetul General – Cine este al doilea adversar al lui Augustin Lazăr

Fostul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, și-a depus astăzi la sediul Ministerul Justiției candidatura pentru funcția de procuror general la PÎCCJ. Până acum, s-au înscris actualul procuror general Augustin Lazăr și procurorul DIICOT Marian Drilea.

Funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) rămâne vacantă începând cu data de 28 aprilie.

Primul care și-a depus candidatura pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este chiar actualul procuror general Augustin Lazăr, a cărui revocare a fost cerută președintelui de ministrul Justiției Tudorel Toader. Lazăr a anunțat că şi-a depus marți dosarul direct la cabinetul lui Tudorel Toader, dar anunțase încă din 18 martie că va face acest lucru.

Al doilea înscris în selecția pentru șefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este procurorul DIICOT Marian Drilea.

Lista persoanelor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecţie și programarea interviului se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 martie 2019.

Ulterior, candidații participanţi la selecţie vor susține, în perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justiției, audierea fiind transmisă în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiției.

Rezultatele selecţiei se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, pe 5 aprilie 2019.

Propunerea ministrului justiției va fi înaintată Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului urmând ca, după obținerea acestuia, ministrul justiției să înainteze propunerea Președintelui României, în vederea numirii în funcția de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here