DSVSA Olt confirmă existența a zeci de porci morți abandonați pe câmp, la Ipotești

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a confirmat, vineri, după ce presa locală a publicat articole pe acest subiect, descoperirea a zeci de cadavre de porci domestici pe izlazul comunei Ipotești, în apropierea unei stâne. 

Primul care a aflat despre existența animalelor moarte a fost primarul din Ipotești, anunțat de o persoană necunoscută care a folosit un număr privat de telefon. Edilul a anuțat Poliția și autoritățile sanitare veterinare, care au prelevat probe de la cadavre.

Deocamdată, nu se știe dacă porcii au fost răpuși de pesta porcină africană.

„În data de 25.03.2019, în timpul efectuării examinării clinice la suinele existente în gospodăriile populației din localitatea Ipotești ca urmare a stabilirii zonei de protecție și a zonei de supraveghere, medicii veterinari oficiali au fost informați despre existența unor cadavre de suine în apropierea unei stâne.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a procedat la identificarea numărului de cadavre, la ecarisarea teritoriului și la prelevarea probelor de organe pentru efectuarea examenelor de laborator. Probele au fost expediate către LSVSA Dolj pentru confirmarea sau infirmarea pestei porcine africane și a pestei porcine clasice”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Cadavrele au fost îngropate în locul unde au fost găsite, iar reprezentanții DSVSA au efectuat dezinfecția locului și a tuturor materialelor posibil contaminate din zona respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here