Un profesor din Caracal, condamnat la închisoare după ce a bătut rău un elev

Un profesor din municipiul Caracal a fost condamnat, recent, la nouă luni de închisoare cu amânare pentru purtare abuzivă după ce, anul trecut, a bătut rău un elev. Inculpatul este cunoscut pentru comportament deviant nu doar printre elevi, ci și printre colegii de catedră.

Ion Cutcunel, profesor de geografie la Școala Gimnazială „Gheorghe Magheru”, a fost cercetat și trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal pentru purtare abuzivă după ce, anul trecut, el a aplicat o corecție zdravănă unui elev. „I-a dat elevului două palme zdravene, spărgându-i buza. L-a lovit rău, băiatului i-a fost eliberat certificat medico-legal, a avut nevoie de îngrijiri medicale ca să se vindece”, a dezvăluit unul dintre colegii profesorului bătăuș.

Săptămâna trecută, dascălul a fost condamnat de Judecătoria Caracal la nouă luni de închisoare, pedeapsa fiindu-i amânată pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. În această perioadă, inculpatul are obligația „să se prezinte la Serviciul de probațiune de pe lângă Tribunalul Olt la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență”.

Deși avea această posibilitate, persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în proces, astfel încât dascălul nu trebuie să plătească decât cheltuieli judiciare avansate de stat, onorariul apărătorului din oficiu pentru el și onorariul avocatului care a reprezentat, tot din oficiu, persoana vătămată.

Sentința nu este definitivă, inculpatul având dreptul să o atace cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Profesorul condamnat este cunoscut pentru comportamentul său deviant nu doar printre elevi, ci și printre colegii de catedră, după cum susțin aceștia, care spun că dascălul a provocat, de-a lungul timpului, inclusiv scandaluri prin diverse baruri din oraș.

„Vine băut la școală și, în loc să-și facă orele, spune bancuri deocheate. Este recalcitrant, l-a părăsit și soția, deranjează și vecinii”, a spus unul dintre dascălii de la Școala „Gheorghe Magheru”, care afirmă că Ion Cutcunel a fost sancționat în mai multe rânduri de conducerea unității de învățământ.

Directoarea instituției nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere pe acest subiect, fiind plecată în Suedia, în cadrul unui proiect în care școala din Caracal este angrenată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here