Un bărbat din Olt și-a bătut bunica și și-a UCIS bunicul pentru 600 de lei. El a fost reținut după cinci luni de la comiterea faptei

Procurorii l-au descoperit pe agresorul care, în noiembrie anul trecut, i-a mutilat pe cei doi bătrâni, soț și soție, din Valea Mare. Este vorba chiar de nepotul victimelor. În urma bătăii primite de la el, bătrânul a decedat. Autorul teribilei scene a fost reținut abia azi și urmează ca procurorii să ceară unui judecător arestarea sa.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt precizează că persoana reţinută a fost inclusă, încă de la început, în cercul de suspecţi în acest caz și că bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor calificat, omor calificat şi tâlhărie calificată.

„În completarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în luna noiembrie 2018, având ca obiect infracţiunile de tentativă de omor calificat, omor calificat şi tâlhărie calificată, comise în noaptea de 02/03.11.2018, pe raza comunei Brebeni, sat Brebeni, județul Olt, învederăm că, în după – amiaza acestei zile, s-a dispus reţinerea unui bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Valea Mare, județul Olt, având în vedere că probele administrate până în prezent au condus la concluzia că acesta este autorul faptelor.

Precizăm că persoana reţinută a fost inclusă, încă de la început, în cercul de suspecţi şi că este nepotul, pe linie maternă, a uneia dintre persoanele vătămate”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Procurorii au reţinut că, în seara de  2 noiembrie 2018, inculaptul, un bărbat din comuna Valea Mare, a pătruns, fără drept, în locuinţa celor doi bunici din Brebeni, pe care a început să-i bată, lovindu-i în zona capului şi a corpului. În timp ce își lovea cu sălbăticie rudele, i-a sustras uneia dintre victime un portmoneu, pe care îl avea într-un buzunar al hainei şi în care se aflau aproximativ 600 de lei.

„Actele de agresiunei exercitate de către autor s-au soldat cu decesul uneia dintre persoanele vătămate, precum şi cu cauzarea de leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 40-45 zile de îngrijiri medicale, în cazul celei de-a doua victime”, se mai precizează în comunicatul Parchetului Olt.

Urmează ca, în cursul zilei de mâine, să se solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

În noiembrie anul trecut, nepotul a intrat în casă peste cei doi bătrâni, i-a bătut cu bestialitate, le-a tăiat urcehile și nasul și i-a lăsat afară, în spatele locuinței, unde au stat până dimineața.

Nepotul le-a luat un portofel cu bani pe care l-a găsit în locuință și a plecat.

Sâmbătă dimineața, femeia în vârstă de 73 de ani a reușit să se târască până la poartă, unde un vecin a văzut-o și a sunat la 112, semnalând evenimentul. Cei doi au fost transportați la Spitalul Slatina.

Câteva zile mai târziu, bătrânul bătut, de 69 de ani, care a fost transportat în comă la spital, a decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here