VIDEO Grădiniță, bibliotecă și dispensar medical în FLĂCĂRI. Pompierii din Balș au intervenit eroic

Pompierii de la Garda Balș și un echipaj SMURD au intervenit, marți dimineață, în comuna Făurești, județul Vâlcea, raion de intervenție al ISU Olt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei clădiri în care funcționau grădinița din localitate, biblioteca din localitate, dispensarul medical și erau amenajate două încăperi sociale.

Pompierii bălșeni au intervenit o autospecială de stingere, dar în sprijinul lor au fost trimise de ISU Vâlcea și trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru primă intervenție.

„La sosirea primelor echipaje, acoperișul clădirii, cu suprafața de aproximativ 260 de metri pătrați, ardea generalizat.

Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și pentru eliminarea efectelor negative aproximativ două ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

În momentul izbucnirii incendiului nu se aflau persoane în clădire.

În urma incendiului au ars acoperișul clădirii pe circa 260 de metri pătrați și a fost afectată izolația exterioară.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este coșul de evacuare neizolat corespunzător față de materialele combustibile, a mai precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here