Doar JUMĂTATE din pensiile majorate se plătesc acum. Verifică dacă faci parte din categoria care ia MAI MULȚI BANI de Paşte!

Sursa: romaniatv.net

Guvernanţii au decis să plătească, pe ultima sută de metri, doar jumătate dintre pensiile care s-au majorat de la 1 octombrie 2018, conform Legii 221 din iulie 2018, care se aplică la beneficiarii Legii 192 din 2015.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru e faptul că se vor pune în plată doar pensiile pentru care s-a reuşit recalcularea, restul urmând să se achite, retroactiv, când se vor finaliza şi celelalte calcule, scrie Viaţa liberă.

„De la 15 aprilie, se vor plăti inclusiv banii datoraţi retroactiv. Deocamdată vor intra în plată doar 1.400 de pensionari gălăţeni dintre cei 3.000 câţi beneficiază de aceste majorări. Calculele s-au făcut aleatoriu. S-a lucrat intens pentru ca aceşti bani să ajungă la oameni. Ceilalţi vor primi imediat ce se finalizează calculele şi pentru ei, inclusiv sumele pe care le au de încasat retroactiv. Vorbim aici de pensionarii care au ieşit la pensie în perioada dintre 1 ianuarie 2011 şi data la care a intrat în vigoare Legea 221 care beneficiază de majorarea pensiei prin împărţirea punctului mediu anual la 25, nu la 35, cum se făcea până atunci”, a declarat Ana Denis Aramă, directoarea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Galaţi. Aceasta susţine că termenul limită pentru calcularea tuturor dosarelor este de 30 septembrie 2019.

Potrivit informaţiilor de la Casa Naţională de Pensii, vor beneficia de majorările stipulate în Legea 221 următoarele categorii de pensionari: persoanele care au realizat un număr determinat de ani în condiţiile fostei grupe I de muncă (anterior datei de 01.04.2001) şi în condiţii speciale de muncă, pentru care vârsta standard de pensionare se reduce cu 1 până la 12 ani; anumite categorii socio-profesionale care sunt încadrate în condiţii speciale de muncă şi care beneficiază de o reducere mai mare de 12 ani a vârstei standard de pensionare; pensionari care au beneficiat de majorarea prevăzută la art.169`1 şi care – până la data de 31.12.2015 – au avut drepturi stabilite sau recalculate prin utilizarea unui stagiu de cotizare mai mic decât cel general; pensionari cu drepturi deschise între data de 01.01.2011 şi data intrării în vigoare a prezentei legi şi care au desfăşurat un număr determinat de ani în condiţiile speciale prevăzute la art. 30 alin.1, lit. d). e) şi f) din Legea nr. 263/2010.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here