FOTO Jandarmii olteni au sărbătorit, miercuri, Ziua Jandarmeriei Române

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt a sărbătorit, miercuri, Ziua Jandarmeriei Române prin organizarea mai multor manifestări în spațiul public. 

Astfel, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, au fost prezentate mesaje de felicitare cu ocazia a 169 de ani de la înființarea acestei arme de către șeful inspectoratului, colonelul Dorel Drejoi, prefectul Silviu Neacșu (care a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan) și vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu.

Au fost prezentate, apoi, recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni și au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive. De asemenea, au fost înmânate diplome de aniversare și plachete invitaţilor la eveniment, reprezentanți ai instituțiilor publice cu care Jandarmeria Olt colaborează și ai mass-media locale și naționale.

Conducerea Jandarmeriei Olt și invitații săi, în ședință festivă

Simultan cu aceste activități, IJJ Olt a organizat standuri de prezentare, ateliere interactive, puncte de contact şi informare în spaţiul public, pe b-dul Alexandru Ioan Cuza, în zona Consiliului Judeţean Olt şi a Prefecturii. Acolo au fost prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.

În cadrul manifestărilor au fost distribuite materiale promoţionale, informative şi preventiv-educative şi revista Lege și ordine, editată de inspectorat.

Directorul Muzeului Județean, Laurențiu Guțică, probând mijloacele de comunicații ale Jandarmeriei

Tot astăzi, începând cu ora 20.00, în municipiul Slatina, pe b-dul Alexandru Ioan Cuza, pe sensul de mers cuprins între intersecția cu strada Primăverii și complexul comercial Winmarkt (fostul magazin Oltul) s-a desfăşurat ceremonia militară „Retragere cu torțe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here